De leukste hotspots van Den Bosch

20.04.2017 | Hotspots

Vorig jaar ging ik samen met Margriet Hoekstra Fotografie naar Den Bosch om een reportage te maken voor het magazine SPOOR van de NS. Een dag lang dwaalden we door het historische centrum op zoek naar de beste adresjes voor een kop koffie met een taartje (of Bossche bol!), de mooiste musea en de leukste winkels in de vele charmante zijstraten van de stad. We kwamen tijd tekort want Den Bosch barst van de leuke plekjes. Dit zijn onze favoriete adressen!

Succesvolle duo’s
Links: nichtjes en vriendinnen Anoek en Geertje openden begin 2016 hun kinderwinkel Petozzi. Ze verkopen hippe kinderkleding en cadeautjes. Rechts: Koekwaus wordt ook gerund door een duo: zussen Marlou en Laura. In hun winkel vol mooie woonaccessoires, ga je vast niet met lege handen naar huis.


Miniwarenhuis
Bij Oak vind je mooie kleding en woonaccessoires. Eigenaresse Marieke kleedt haar etalage om de paar maanden aan met andere vogels van origami, die ze zelf vouwt.


Lust voor het oog
Bij lifestylewinkel Daily Poetry in de leuke Vughterstraat keken we onze ogen uit. Je kunt hier slagen voor een hippe regenjas, maar ook voor hangplanten. Eigenaren Britt en Sander verkopen onder meer prachtige prints van Liekeland en producten van Sukha.


Webshops in een stenen winkel
Links: bij Webshops Only zijn de producten van circa vijftig webshops verzameld onder één dak, zoals deze canvasprint van Dirty Old Canvas. Rechts: de statige Sint-Janskathedraal is niet te missen als je door de stad loopt.


In een oud bankgebouw
Bij Robbies moet je kiezen: ga je eerst koffie drinken met taart of een Bossche bol in hun prachtige grandcafé of vergaap je je in de winkel aan kleding, woonaccessoires en vintage meubels? Gevestigd in een oud bankgebouw.


Voel de historie
Het Mariapaviljoen zit in een oud sanatorium wat zorgt voor een bijzondere sfeer. Het restaurant is aangekleed met oude ziekenhuisspullen en design. Een lust voor het oog en een feestje voor wie van lekker eten en drinken houdt!


Eten en dansen in een oude fabriek 
In een oude fabriek net buiten het centrum zit Restaurant van Aken. In een spectaculaire ambiance eet je van de borden uit de sociaal duurzame designcollectie van Social Label en daarna gaan de stoelen en tafels aan de kant en kunnen de voetjes van de vloer!


Dat wordt smullen
Links: bij Boergondisch zijn streekproducten te koop waar je van gaat watertanden en kun je terecht voor een hapje en een drankje, vaak bereid met producten uit het Brabantse land. Eigenaresse Marloes van Steen: ‘Favoriet onder onze klanten is een wrap op basis van spinazie met Marokkaans gekruide kip, komkommer, tomaat, mais, rucola en heksenkaas.’ Rechts: bij NomNom is het smullen geblazen, bijvoorbeeld van het boerenbrood met pompoenhumus of paella Española met kip, chorizo, saffraan en verse vis. Met groot terras!

Nog meer Den Bosch?
Neem een kijkje op mijn Pinterest pagina!

//

Het verhaal was te lezen in editie 5/2016 van SPOOR. Fotografie: Margriet Hoekstra Fotografie. Productie en tekst: Floor Roelvink. Speciale dank aan Barbara Natzijl.

Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter